Novi člani se predstavijo

#1

Ta tema je namenjena predstavitvi novih članov - omogočite ostalim v skupnosti, da vas bolje spoznajo.

Zaželejno je, da si uporabniki dodajo profilno sliko in uredijo svoj profil.

Predvsem pa bodimo prijazni do novih članov - pozdravimo jih lahko tudi tako da :heart: všečkamo njihovo predstavitev.

(Luka Renko) #2

Sem Luka in sem jadralec. :sailboat:

V srednji šoli najprej surfal par let, potem pa začel jadrati v JK Odisej, večinoma na potovalnih jadrnicah, tudi regate. Zadnja leta na svoji jadrnici po Jadranu. Rad hodim na regate z monotip jadrnicami, ker se lahko tam največ naučim. Samo da se jadra!

Ker jadranje tudi spremljam kot šport (OI, offshore regate, AC…) sem pogrešal kakšno zbirališče širše slovenske jadralne srenje, zato sem se odločil, da postavim Pojalabanda.com - slovenski jadralni forum. Upam da zaživi in da skupaj ustvarimo prijazno skupnost.

4 všečke
#3

Ajde, da se opogumimo.
V navtiki razmeroma nov. Od 2013 naprej. Iz gorenjskih koncev. V mladosti preživel veliko časa v hribih, tako poleti, kot pozimi. Obvezno pa vsako leto, počitnice, družinsko na morje. Navtiki v mladosti sem bil najbližje, ko smo se mulci pojali s 5m katameranom po blejskem jezeru, ne da bi točno vedeli kaj počnemo. :grinning:
2013 začel z malo jadrnico Van de stadt - Zeeton (7.25m) v solastništvu. Od 2016 smo pojačali, tako da imamo, sedaj, malo večjo. :grinning:
Jadram predvsem družinsko. Sem samouk, tako, da se še učim/o.
Na barki so, poleg mene še; žena, ter dva fanta (9let in 4leta).

2 všečka
(Luka Renko) #4

@jk Dobrodošel na forumu in upam, da boš s svojo objavo vzpodbudil še koga, da se predstavi.
Sem tudi sam iz Gorenjske, samo od faksa naprej živim v Ljubljani, navtično pa sem v lociran v Izoli. Kje pa je tvoje morsko izhodišče?

#5

Navtično izhodišče je Porto Volme pri Puli. :slightly_smiling_face:
Do tja se premaknemo iz Kranja. Čim večkrat, ko le lahko. :grin:
Ker sta na barki praviloma tudi malčka, gre učenje jadranja bolj počasi. In ker sem samouk, so mi v veliko pomoč razni forumi, upam/ verjamem, da tudi Pojalabanda

(Danijel Kurinčič) #6

Ko sem bil majhen je bila moja najljubša slikanica tista, ko si Tinče iz otroškega plavalnega obroča (mi smo rekl šlauf) in lesa naredi jadrnico in potem od jadra in potem zabrodolomi in sreča gusarje - - če se prov spomnim.

Neki je vedno blo na vetru in morju pri meni, samo sem relativno pozno ugotovil, da se splača te sanje zasledovat. Prvič na jadrnici sredi dvajsetih in sedaj vedno večji navdušenec sredi tridesetih. V zadnjih par letih sem naredil tudi nekaj (slabih) tečajev in sedaj hodim po nekajkrat na leto jadrat v čarter na Hrvaško, izključno v shoulder season.

Za Maja imam že od decembra bookiran elan 450, kar res res težko čakam.

Sicer pa Ljubljančan, v Münchenu, UX designer.

3 všečke
(Žiga Mlinarič) #7

Pozdravljeni,

vesel sem aktivnega jadralnega foruma, saj mislim, da pri nas le tega primankuje, tako da moderatorjem, kapo dol.

Nad jadranjem samim sem se navdušil v drugi polovici študija, a nikakor nisem našel prave klape s katero bi se odpravil na kak turn. Vmes sem dobil priložnost sodelovati pri dobrodelnem projektu kjer sem začel z nabiranjem prvih milj, tako da sem imel v zadnjih 5 letih vsaj 1 poln jadralni teden na seznamu. Od lani, pa imam v načrtu preživet čas na jadrnici še povečati. Priznam pa, da sem se dokončno zastrupil na tečaju pri NA-SA-i in Igorju, kjer sem prvič zares aktivno občutil moč vetra in jader. Naslednji cilj, pa je skrajno logičen, nabiranje navtičnih milj.

Vmes se učim še Wind-surfanja, tako da ostanem v stiku z vetrom in vodo.

Lep pozdrav

1 všeček
(Luka Renko) #8

Žiga, dobrodošel med nami! Ja, za jadranje je fajn če padeš v kakšno dobro skupino, zato so klubi, društva in šole tako pomembne, da ljudje ostanejo v jadranju na dolgi rok. Pri NA-SA pa sploh dobro delajo, tako da verjamem da boš dobil prave izkušnje.

1 všeček