Barcolana / Barkovljanka 2021

Ponoči je v marini žvižgalo okoli jamborov in jutranji pogled na vremenske napovedi na računalniku mi je narisal nasmeh na obraz :). Skokica zaradi svoje teže pač potrebuje nekaj več vetra od regatnih bark, da se premakne in vremenska napoved je še naprej obetala burjo.


To je spremljevalna tema objave na https://www.tepes.info/2021/10/11/barcolana-barkovljanka-2021/
1 všeček

@mirante @Gregor_Čampa čestitke za super odjadrano regato in seveda super poročilo.

Res škoda da je organizator letos sprejel precej čudne odločitve, predvsem je vprašanje kakšen bo sploh še interes naslednja leta, če so takole na hitro odrezali vse pod 12m…

Hvala.
Odločitve so sicer sprejemali zaradi varnosti, zaradi nekaterih trčenj in nesreč, ki so se dogajale na regatnem polju, so pa odločitve regatnega odbora zelo slabo skomunicirali. Pošiljali so jih s precejšnjo zamudo po mailu (prav veliko ljudi v takšnem vremenu med jadranjem ne bere mailov). Biser je seveda, da post festum razveljavijo rezultate barkam, ki so že bile v cilju.
Dve leti nazaj so v šibkem vetru vsakih nekaj minut preko radijske postaje objavili, da je regata skrajšana in je cilj na drugi boji, letos takšnih obvestil ni bilo slišati. Čolnov regatnega odbora je bilo okrog tretje boje kar, pa z nobenega niso obveščali, da je regata odpovedana.
Na Barcolano se ne bom tako kmalu vrnil. Upam, da bo korona po svetu kmalu dovolj popustila, da bom spet lahko neomejeno jadral tudi drugje.

1 všeček