Uporabniška izkušnja najema jadrnice

@Igor_Pauletic, ki se sicer ukvarja z uporabniško izkušnjo, je napisal super analizo in predloge za izboljšave charterjev:

Sam sem sicer že davno ugotovil, da se moj dopust začne z prihodom v marino in da ga en check-in ne bo pokvaril, pa je še vedno težko zastopiti, da se res skoraj nič ni spremenilo v vseh teh letih…

Se mi zdi, da je tudi charter “ready for disruption”, mogoče je ravno letošnja sezona prilika, da se malo zamislijo…

3 všečke

Prve reakcije na ta zapis s strani ljudi iz industrije niso bile ravno z navdušejem sprejete. Nasvet, ki ga nisi plačal, se pač vedno razume kot kritiko, osebni napad. Žal.

Je pa v Grčiji še slabše… Da ne bi šla slučajno debata v smeri kritike Dalmatincev.

:wink:

1 všeček

V Dalmaciji je najbolje če čimprej preklopiš na njihov tempo. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ampak že to da bi se kakšen od charterjev odločil, da pol flote daje ven v soboto, pol pa v nedeljo bi bil napredek, vsaj pri kapacitetah receptorjev, mornarjev, čistilk, vozičkov… Ampak zakaj bi spreminjal, če pa dovolj prodaš že na tak način?

to kar si napisal je znanstveno fantastika, seveda jo podpiram 100%. Vendar pri takem povpraševanju…ni potrebe po izboljšanju upotabniške izkušnje.

1 všeček

Ojoj, ko tole berem, se zavem, kako zelo zataknjeni so tejle čarteristi. Ko sem sam leta nazaj (niti ne tako dolgo) začel jadrat so se mi vsi tej zatiki zdeli debilni in nesprejemljivi, danes pa sem tako navajen, da me mora nanje spomnit en članek:
Transit log se plača v evrih, takso v kunah, aja sam pol maš pa beden tečaj, deposit pa lahko s kreditno, ja.
“Aja, ste pršli, ja bo Ante takoj z vami” (= čez N krat “pet minuta”).
1 urni check-in traja eno uro zato, ker 55 minut iščemo 40 povsem nepomembnih predmetov po barki kot je npr šestilo in vedro in potem zadnjih pet minut rešujemo zagato da je čamac počen in da outborder ne vžge že 10 minut.

Res ne razumem, a res nihče ne pomisli, da bi lahko s teemi povsem zastonj fintami naredil blazno razliko?
Pa sploh ne gre za dalmatince: letos sem najemal pri rusih v Pirovacu in so bli enako zategli, počasni, birokratski in šalabajzerski.
Občutek je, kot da bi prišel na pošto al bolnico, neko javno storitev, kjer je največji problem v sistemu stranka, ki je spet pršla neki težit.

Žal je ponavadi za takšne industrije edino zdravilo šamar v obliki multinacionalke ala Booking ali Amazon, ki prinese inovacijo in orientacijo na stranke.

1 všeček