Knjige o vremenu

(Luka Renko) #1

Na predavanju Vremenoslovje za jadralce je Jure Jerman omenil dve knjigi, kot dobre za jadralce, da se podrobneje seznanijo z glavnimi koncepti o vremenu:

Navtični priročnik: avtor Igor Orlov @igor
2.izdaja naj bi izšla letos maja.

RYA Weather Handbook
Obstaja elektronska ali papirna verzija.

Katero knjigo uporabljate vi?

#2

Za naš, jadranski konec je uporabna knjižica od Mirka Bogiča; Navtika. Kar podroben opis vremena. Dostopna, bolj ali manj, le še v knjižnicah.

1 všeček
(Luka Renko) #3

Sem dobil RYA Weather Handbook in je res super knjiga: trenutno sem prebral nekje do polovice in lahko samo pohvalim, da na zelo enostaven način predstavi teorijo in glavne koncepte o vremenu in vse skupaj ponazori z super skicami in slikami.

Za pokušino primer prehoda fronte

Knjigo sem naročil preko Book Depository.

1 všeček
(Miha X) #4

Pozdrav. Dobre literature ni nikoli preveč. Sam med drugim uporabljam tudi priročnik hrvaških meteorogov Marka in Višnje Vučetič Vrijeme na Jadranu. Opisujeta tudi posamezne vremenske pojave, vetrove …, ki so značilni za posamezni del Jadrana v posameznem letnem času. Kar zanimivo branje.

2 všečka
(Luka Renko) #5

V knjižnici sem si za čez praznike izposodil to knjigo in v dveh večerih predelal poglavji Oceanografija in Meteorologija in sem navdušen.
Zelo dobre razlage, ilustracije in fotografije za ponazoritev razložijo vse osnovne koncepte, ki so potrebni za razumevanje vremena na morju in sicer. Pa še zaradi jezika jo je lažje predelati kot RYA Weather.

@igor: super knjiga, čestitam. Se že ve kdaj točno bo druga izdaja prišla v knjigarne?

1 všeček